27 januari 2010

Politisk vilde i vår församling

Jag skulle dock vilja påstå att riksdagen var full av vildar redan innan Tingwalls avhopp igår, Tingwall var defenitivt en av dem. Då var han förvisso bara en vanlig vilde och nu kommer han alltså att bli en politisk vilde. Spännnade!

Han har redan eller kommer att begära utträde ur moderaterna och hoppar av samtliga uppdrag för partiet förutom riksdagsuppdraget. Han gör ju givetvis som han vill men eftersom han är statsrådsersättare för Ewa Björling i riksdagen och inte sitter på ett eget mandat känns det som om han istället borde lämna även detta uppdrag.

Anledningen till hans avhopp handlar i mångt och mycket om att han inte lyckats bli nominerad till riksdagslistan för moderaterna inför valet 2010. Han kommer nu istället att söka medlemskap i SPI - Sveriges pensionärers intresseparti.Det innebär att SPI, om de tar emot Tingwall i sitt parti, kommer att ha representation i Sveriges Riksdag fram till valet den 19 september i alla fall. Ska bli intressant att se hur Göran använder sig av talarstolen och andra politiska verktyg framöver. Ska också bli intressant att se om det gynnar SPI eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar