22 januari 2010

Svart på vitt om ungdomasarbetslösheten!

Äntligen så får vi nu korrekta siffror på ungdomsarbetslösheten och det är som väntat betydligt lägre än det påstås av framförallt socialdemokrater. Förstår inte de inte vad de utsätter unga männiksor för med sin skrämselpropaganda? Framtidstron måste vara i botten för många unga som lyssnat på S. Risken finns att ungdomar ger upp innan de börjat söka jobb om den dystra ryktesspridningen fortsätter. Jag tycker att socialdemokraterna borde ta ett större ansvar för dagens ungdomar. Framtiden ser snarare ljus ut. Företagen är på uppgång och det finns gott om olika utbildningsalternativ som passar både den som är skiltrött eller vill satsa på den högre utbildningen.

Ungdomsarbetslösheten är alltså mycket lägre än det hela tiden påstås anledningen till detta är att de flesta är studenter. När arbetslösheten bland 15-24-åringar ska mätas försvinner 48 procent direkt ur beräkningsunderlaget eftersom de pluggar och inte vill ha något jobb. Av dem som blir kvar har de flesta hittat jobb. 25 procent säger att de vill ha jobb, men många av dem är heltidsstuderande som söker helgjobb. Endast tio procent är arbetslösa på riktigt.

Så mitt råd till alla unga är att inte lyssna på sossar som målar hela världen grå utan köra ert race och förverkliga era drömmar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar